Защитникът на Лудогорец Сисиньо бе избран за Футболист №1 в efbet Лига за месец октомври според InStat Index. Класацията се прави вече четвърти пореден сезон от Асоциацията на българските футболисти (АБФ), в сътрудничество с ИнСтат.

Бразилецът с български паспорт печели за втори пореден месец, но този път конкуренцията бе изумителна, тъй като разликата между първия и третия бе само две точки.

Сисиньо записа индекс от 349 точки. Откакто съществува класацията, това е неговата трета победа в нея.

Втората позиция заслужи съотборникът му от Лудогорец Мавис Чибота, който събра 348 пункта. Призовата тройка допълва Брадли Мазику от ЦСКА. Той натрупа индекс от 347.

По този начин бе продължена традицията месечната класация през настоящия сезон да се печели от футболисти на шампиона Лудогорец (веднъж Жосуе Са и два пъти Сисиньо).

Припомняме, че за победител се обявява футболистът с най-висок индекс, който се определя чрез формула на основа действията на играча - голове, асистенции, точност на подавания, успешни единоборства и други показатели. Процентът на успешни действия увеличава индекса, като върху него оказва влияние и нивото на опонента в мача.