Треньорът на Лудогорец Станислав Генчев бе доволен от победата над Монтана с 3:1 над „Огосота“.

Антон Узунов
59 снимки

„Добър мач, въпреки че получихме ранен гол. Показахме нашата игра и закономерно обърнахме резултата. Можеше и с по-голяма разлика да победим, но не се получи. Винаги можеш да получиш гол, но най-важна беше реакцията след него. Изключително беше от значение да спечелим този мач след лошата серия в последно време“, заяви Генчев

„Не сме имали кой знае колко време за подготовка за този двубой, след като имахме тежък мач преди дни в Лига Европа. Имаме пропуски, които трябва да оправим, защото в Европа всяка грешка се наказва, а Лудогорец иска именно там да се представя на ниво“, добави още той.

„Конкретно не мога да кажа каква е травмата на Ихинио Марин. Но докторът ми каза, че ще отсъства дълго. Жалко е, защото той се превръщаше в основен наш футболист и реализира важни попадения в последните мачове. За първи път играем без централен нападател. Елвис Ману е интелигентен футболисти и знаех, че може да играе на няколко позиции. Справи се много добре“, каза треньорът на Лудогорец.

„Не са приятни тези неща за клуба, ръководството и футболистите. Когато има промени значи нещо не е ставало добре. Важното е с победи да излезем от това. Всеки знае какво име е Павел Върба. Казвал съм, че футболът в България не е лесен и за някои чужденци не могат да се впишат. Просто трябва време за адаптация. Не мога да кажа. За мен е изненадваща промяната и не сме водили разговори. Програмата ни е тежка, защото имаме по два мача в седмицата. ЛАСК е много агресивен отбор и не случайно отстраниха Спортинг Лисабон, за да влязат в групите. Сериозен отбор, но и те имат слаби страни, от които трябва да се възползваме. От утре започваме подготовка за този мач и ще обсъдим с анализатора на тима австрийския тим“, заяви Генчев.