Помощник - треньорът на Лудогорец Станислав Генчев говори в рубриката „В играта“ в предаването „Събуди се“ по NOVA. Той разказа за амбициите си като треньор и шансовете на разградчани в групите на Лига Европа. Генчев заяви, че трансферът на Кирил Десподов е един от най-силните през последните години, както и разкри кои ще са конкурентите за титлата.

23 снимки

„Отборът на сърцето ми е Етър, защото ме изгради като човек. Първата ми шампионска титла с Левски е много приятна. Може би това е клубът, който ме изгради като футболист. Най-добре се чувствах в Лудогорец, защото имахме много добър колектив. Спечелих две шампионски титли с разградчани, както купа и Суперкупа на България. Един от мачовете, който се е запечатал е Левски – Глатасарай. Бяхме на крачка от групите на Шампионската лига. Бях само на 20 години и започнах като титуляр, но не успяхме да влезем, въпреки че играхме много силно“, заяви Генчев

„Прекарах юношеските си години в Етър. Научих А и Б на футбола във Велико Търново. Безгрижни години, в които мислиш само за футбол и училище. За три години научих румънски, когато отидох във Васлуи. Струваше ми се труден, но се оказа, че е приятен и лесен език. Имам много приятели там. Отказах се от футбола на 36 години. Направих го, защото станах треньор на Етър. Трябваше да избирам дали да продължа да играя или да стана наставник. Знаех за какво съм мечтал. Винаги искам да се развивам и да постигам най-доброто. Искам да постигна по-големи успехи като треньор, отколкото като футболист“, добави още той.

„Имах удоволствието да работя с много добри треньори като Люпко Петрович, Славолюб Муслин, Станимир Стоилов, Димитър Димитров, Георги Василев, Красимир Балъков, Ивайло Петев. Доста са треньорите, от които съм се учил. Останах в добри отношения с тях и сега те ми дават съвети. За мен най-важното е един треньор да бъде честен и откровен с футболистите. Да има дисциплина в отбора и да бъде честен в очите на играчите“, каза Генчев.

„Това е добър и доказан специалист. Изключителна рядкост е да дойде и да работи в България. Знаем, че нашето първенство не е привлекателно за такива доказани специалисти. Щастлив съм да работя с него и съм му благодарен, че ме взе в своя щаб. През последната година научих много неща от Павел Върба. Мечтата на всеки един треньор е да е начело на водещ отбор, който доминира и играе в Европа. Справих се добре, когато бях начело на Лудогорец и постигнах резултати. Програмата е изготвена и стартираме с домакинство на Антверпен. Групата е тежка, но имаме своите шансове. Надявам се да се класираме. Гледах Тотнъм с интерес срещу Локомотив Пловдив. „Черно-белите“ бяха много близо до победата, но се надявам, че този път ние да ги победим. Ако приемем, че те са фаворит, другите отбори в групата имаме равни шансове. Всеки треньор иска да подобри нещо в тима си. Първата ни цел е да направим добър колектив и да изградим стил, който да ни носи победи в България и Европа“, каза помощник - треньорът на Лудогорец

„Локомотив Пловдив запазиха отбора си и треньорът им работи много добре. ЦСКА показва сериозно израстване, откакто ги пое Стамен Белчев и не случайно влязоха в групите на Лига Европа. Поздравявам ги, защото това е огромно постижение за българския футбол да има два отбора в групите на Лига Европа. Това мсиля, че ще са нашите конкуренти за титлата. Приятно впечатление ми прави и Берое. Веднага си пролича работата на Димитър Димитров. Ботев Враца и Монтана също играят много приятен футбол, въпреки че има по-скромни бюджети“, добави още той.

„Силен трансфер за Лудогорец. Кирил Десподов е един от най-добрите български футболисти през последните години. Безспорно ценен футболист и неслучайно го привличаме. Надявам се, че ще ни помогне да излезем от групите на Лига Европа“, добави още той.

Неприятна е ситуацията в Левски. Българският футбол има нужда от силен Левски. Имат много привърженици и се надявам, че скоро нещата там ще се оправят“, каза Генчев.