С продажбата на Пиерос Сотириу в японския Санфрече Хирошима, Лудогорец осъществи 12-ия си трансфер за над милион евро в рамките на последните 7 години. Кипърският нападател бе продаден за около 2 млн. евро, а „орлите“ го купиха от Астана за 800 000 евро в началото на 2021 г.
 
„До края на летния трансферен прозорец ще има още нови попълнения в Лудогорец, но засега няма да разкривам конкретни имена и позициите, на които играят“, разкри пред „Мач Телеграф“ спортният директор на разградчани Георги Караманджуков.
 
Само през това лято Лудогорец вече продаде футболисти за над 5 млн. евро. Алекс Сантана отиде в Атлетико Паранензе за 2,5 млн. евро, Сотириу в Санфрече Хирошима за 2 млн. евро, а Шакил Пинас, който дори бе със статут на резерва, бе купен от шведския Хамарби за 800 000 евро.
 
Първият милионен трансфер на Лудогорец беше на Жуниор Кайсара в Шалке 04 за 5,5 млн. евро през 2015 г. Рекордът обаче бе поставен 2 години по-късно, когато Джонатан Кафу премина в Бордо за 7,5 млн. евро. Топ 5 допълват трансферът на Върджил Мисиджан в Нюрнберг за 5 млн. евро, на Хосе Луис Паломино в Аталанта за 4 млн. евро и сделката с Гент за Игор Пластун, който бе купен за 3 млн. евро, а след известно време се върна като свободен агент в Разград.