Един от играчите с най-голям стаж в Лудогорец – бранителят Георги Терзиев, застана пред камерата на DIEMA SPORT 3 в Австрия и сподели впечатленията си от подготовката на тима досега, както и какво очаква от първите двубои за „орлите“ от идната кампания.

„2 седмици вече сме заедно, свършихме голяма част от нещата. За нас, футболистите предстои по-добрата част. Трябва да изчистим нещата, които има, за да сме готови за първия мач“, започна Терзиев.

„Наблегна се доста на физическата част. Знаем, че почват мачове през 2-3 дни. За всички е доста нестандартен този период. Не може да се направи пълна подготовка. Най-вероятно е като полуподготовка. Имаше и национали състезатели, които не са почивали много, но дано се намери точната формула“.

facebook.com/pfcludogorets1945
12 снимки

„Не е за първи път да се започне с мач от европейската сцена. Тези 4 мача, тук в Австрия, трябва да ни помогнат да сме на 100% в истинските мачове. За младите момчета, това, че са тук е голям плюс. Да се сближат с обстановката в първия отбор. Надявам се повече момчета от школата да се качват“.

„Най-вероятно треньорският щаб е започнал да се запознава със съперника в първия мач. Като имена смятам, че са добре. Но не трябва да подценяваме, тогава би бил добър жребият“, завърши бранителят.