Офертата на българския футболен шампион Лудогорец за закупуването на бразилския полузащитник Алекс Сантана от Ботафого е на стойност 2.5 милиона евро (15 милиона реала), съобщава местното издание "Esporte News Mundo". Сумата все пак изглежда леко нереалистична. 

Предложението на разградчани е прието от управата на клуба от Рио де Жанейро, като трансферът ще стане факт, след като Сантана се разбере за личните си условия. 25-годишният халф вече е получил разрешение да преговаря с Лудогорец и се очаква в близките дни сделката да бъде финализирана.

Той има 6 гола и 1 асистенция в 30 мача за Ботафого, в който премина със свободен трансфер от Интернасионал през януари 2019 година. Полузащитникът също така е бил част от Крисиума, Гуарани и Парана, като досега не е играл извън Бразилия. Както е известно, Ботафого има интерес към защитника на Лудогорец Рафаел Форстър, но според местните медии двата евентуални трансфера не са свързани.

Според друго местно издание "GauchaZH" трансферната сума за Сантана може да достигне 28 милиона реала (4.65 милиона евро), от които 10 процента ще отидат за бившия клуб на играча Интернасионал. "Глобо" пък съобщава, че Ботафого е в напреднали преговори със защитника на Лудогорец Рафаел Форстър, но според местните медии двата евентуални трансфера не са свързани.