Деветкратният шампион на България – Лудогорец, е предявил интереса си към ганайското крило на германския Шалке 04 – Бyрнард Текпетей, предават медиите в Германия. Офанзивният футболист игра под наем за Фортуна Дюселдорф през тази кампания, като тимът имаше опцията да го закупи, но след изпадането на Фортуна във Втора Бундеслига той се завръща в Гелзенкирхен.

Антон Узунов
12 снимки

Желанието на Текпетей да не играе отново за отбора от Дюселдорф е категорично, след като е имал сериозни разминавания с треньора Уве Рьослер, както и спортният директор Уве Клайн. Вторият дори е гневен на крилото, след като футболистът използва германските медии, за да изрази именно това си желание.

24 снимки

Express.de твърди, че перспективите пред играча не са малко, една от които е българският хегемон – Лудогорец. Според медията непрестанното участие в сериозните фази на европейските клубни турнири могат да спомогнат тази сделка да се случи. Текпетей е национал на Гана и има два мача за "черните звезди".

Лудогорец вече реализира един сериозен трансфер от елита на Германия, след като през миналото лято в Разград акостира Каули Оливейра. Бразилският плеймейкър се утвърди в състава на "орлите" и показва сериозни игри след сделката с Падерборн 07.