Славия не само постигна епична победа над тоталния хегемон в първенството от последните 10 години – Лудогорец, но го направи с най-младия състав в историята. Срещу „орлите“ средната възраст на титулярите на Златомир Загорчич бе 21,8 години, а само трима играчи бяха над 22 години.

„Ветераните“ са 30-годишният Георги Вълчев, 27-годишният голмайстор Тони Тасев и едно лято по-младият Питър Макрилос. Цели петима от „белите“ пък още не са прехвърлили 20-те - Светльо Вуцов, Мартин Георгиев, Мартин Сораков, Димитър Стоянов и Крис Добрев. Дори капитанът на Славия – Андреа Христов, е на скромните 22 години.

Антон Узунов
61 снимки

Внасяме и уточнение - когато пишем най-млад отбор, става дума за състав в мач с интрига. Така например, Станимир Стоилов пуска в двубоя с Беласица от последния кръг на 31 май 2006 година отбор със средна възраст 20,7 година, като впоследствие губи 1:2. Пак Мъри, но начело на Литекс, хвърля тим на 21,1 години, който разгромява 4:0 Спартак Варна в двубой от последния кръг.

ВУНДЕРКИНДИТЕ НА „БЕЛИТЕ“

Светослав Вуцов - 19 г.

Мартин Георгиев - 15 г.

Андреа Христов - 22 г.

Димитър Стоянов - 20 г.

Ертан Томбак - 22 г.

Георги Вълчев - 30 г.

Ерол Дост - 22 г.

Питър Макрилос - 26 г.

Кристиян Добрев - 20 г.

Тони Тасев - 27 г.

Мартин Сораков - 17 г.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.