Треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас застана пред медиите по време на официалното представяне на първите две попълнения в лятната селекция - Серджио Падт и Клод Гонсалвеш, както и на новия технически директор Козмин Моци. 
"Почивката мина бързо и пред нас вече е новата цел - да запазим титлата. Имаме повече от 20 играчи и ще дадем шанс на всички, включително и на доста талантливи момчета. Доминик Янков трябва да бъде пример за всички млади играчи как трябва да се развиват.  
 
Очаквам да имаме още нови играчи, защото имаме нужда от  подкрепления. Надявам се бързо да подобрим модела на игра, тъй като ни остава само месец до първия мач в Шампионска лига. Вече започнахме подготовка - някои тренираха сутринта, други минаха медицински прегледи", заяви литовският специалист.
 
Той коментира и темата за Десподов, след като стана ясно, че Лудогорец се е договорил с Каляри, който държи правата му.
 
"Кирил Десподов все още не е завършен продукт, има потенциал да се развива още. Притежава и лидерски качества, които вече показва и не е случайно че беше с капитанската лента в националния отбор на България", каза Дамбраускас.
 
Треньорът обаче отказа да посочи кой ще е новият капитан на Лудогорец, след като Дяков и Моци вече не са в отбора.
 
"Имаме идеи, но все пак още не е рещено. Със сигурност след Дяков и Моци отборът се нуждае от нов лидер който да покаже качества и да внесе енергия в тима", обясни литовецът.