След като играеше под наем в белгийския Еупен от Депортиво Алавес, централният бранител Оливиер Вердон е пожелал да натрупа още опит в друго първенство. Вердон е едно от новите попълнения на българския шампион Лудогорец, като е под наем в Разград, но „орлите” имат опцията да закупят снажния играч.

Официален сайт на Лудогорец
39 снимки

Вердон направи много силен сезон с фланелката на Еупен през миналия сезон и бе един от главните виновници отборът да се изкачи в елита на Белгия. Самият играч е имал възможността да остане в Еупен, но сам е предпочел да продължи кариерата си в Лудогорец, където смята, че има доста по-големи шансове за печелене на трофеи.

„Пабло Мачин стана новият треньор на Алавес, а аз не попадах в неговите планове. Нямаше да получа игровото време, което исках и не ми се караше сезона на пейката. Тогава Лудогорец „почука на вратата”. Проектът им ме заинтригува директно. Клубът е девет пъти поред шампион и има изключителна база и клубна структура. Също така участва и редовно в групите на турнирите от Европа. Това беше чудесен шанс за мен да играя за такъв клуб”, обясни 24-годишният Вердон.

Имащият осем мача за националния отбор на Бенин призна, че е акостирал в Разград, за да печели колкото се може повече купи. „Искам да помогна на отбора да печели титли. Вълнуващо е, тъй като това ти дава допълнително напрежение, но усещането да си на върха е незаменимо. Именно затова искам да съм част от Лудогорец, който отново да стане шампион”, завърши бившият играч на Еупен.