Бразилският вратар на Лудогорец Ренан дос Сантос може да се подложи на операция. Засега обаче не се разкрива точно каква е травмата на стража, получена в двубоя срещу Арда, съобщава в броя си вестник "Тема Спорт".

Факт е, че заради нея той пропусна гостуването на Дунав през уикенда, което бе спечелено с 1:0. Тогава под рамката на разградчани бе Пламен Илиев, а на пейката остана Хорхе Броун. 30-годишният бразилец тръгна "на куц крак" към Будапеща и остана резерва на Пламен Илиев.

Лекарският щаб все пак направи необходимото чрез обезболяващи инжекции, за да може той да е в групата за мача, а не алтернатива на българския национал да бъде 19-годишният Дамян Дамянов, който пази за дубъла на клуба във Втора лига.

Ренан дос Сантос най-вероятно няма да може да започне като титуляр и по време на неделното домакинство на Левски. И ако нещата не се подобрят чрез почивка в близките дни, по време на паузата в първенството най-вероятно ще претърпи хирургическа интервенция. Не е ясно и колко ще продължи възстановяването му, ако се стигне до такава.

През лятото Ренан удължи договора си с клуба (старият изтичаше в края на годината), а след това си върна и мястото в стартовата единайсеторка. В пет шампионатни мача този сезон 30-годишният бразилец не е допуснал нито един гол. Той има още 1 суха мрежа в 3 двубоя в евротурнирите.

Но дори и негово евентуално отсъствие може да се окаже не чак толкова тежка липса за шампионите. Причината е, че скоро в игра се очаква да се завърне бившият национал Владо Стоянов, който се възстановяваше от тежка травма в последните две години и половина.