Треньорът на Лудогорец Павел Върба призна след първата победа в контролите на тима срещу Висла Плоцк (2:0), че голямата цел пред „орлите” е класиране в групите на Шампионската лига. Чешкият специалист призна, че това е обсъждано със собствениците, а също така говори и със задоволство от вече миналите тренировки на футболистите, които са показали старание.

Върба каза също така, че целта пред него и отборът е всички да бъдат в оптимално състояние за старта на сезона в efbet Лига, след което и за дуелите с Интер за Лига Европа. Впечатление направи, че наставникът на разградчани вече се справя спокойно с разбирането на българския език, макар още да няма и един месец от престоя му в осемкратния шампион на България.

„Радвам се, че започнахме с победа и изиграхме добър мач. Помогна ни, че вкарахме бърз гол, след което контролирахме срещата. Признавам си, че не сме работили много върху тактиката. Тренировките ни бяха основно насочени към кондиционното състояние на отбора. Правилно сте забелязали промените в схемата – 4-2-3-1, така че на нея ще разчитаме", каза той пред DIEMA SPORT.

„Каули го гледах в няколко мача в Германия и го забелязахме. Вярвам, че той може да ни помогне в офанзивен план и затова той е при нас. Трябва да питате играчите дали свикват с мен, но аз смятам, че правя нещата добре и вярвам, че това ще помогне на Лудогорец".

„Истина е, че се опитваме да разнообразим играчите по време на подготовката. Играем с различни отбори като нива и силни съперници. Мачът с Интер ще е голям изпит за нас, но се надяваме да сме готови за efbet Лига и за миланския отбор. В първата част от този ни лагер ще залагам на по-голямата част от футболистите. Това, че стават все по-тежки съперниците ни, е предвид факта, че ни предстоят големи мачове и идеята е да влезем в максимално темпо. Аз съм такъв, че обичам да давам дължимото на треньорите преди мен. Те имаха успехи и аз искам да бъда така успешен, както са били те. Всеки отбор може да се подобрява, но искам да имаме успехи навсякъде. Голямата цел и това сме го говорили с шефовете – това е Шампионската лига”, завърши Павел Върба.