Новият наставник на Лудогорец Павел Върба даде първата си пресконференция пред българските медии. Той се изказа ласкаво за клуба и заяви своите цели и амбиции. Засегна темата за трансферите и за мача с Интер. Чешкият специалист показа и чудесно чувство за хумор отговаряйки шеговито на част от въпросите на журналистите.

Lap.bg
24 снимки


„Поздравявам всички, изненадан съм колко много хора дойдоха днес. Признавам си, че наистина това е много голямо предизвикателство. Познавам силите на отбора и затова съм тук. Надявам се да не разочаровам ръководителите на отбора. Знам, че целите на Лудогорец са най-високите и се надявам, че с колегите ми ще успеем да ги изпълним“.

„Това, което ме убеди да дойда са големите цели на Лудогорец. Забелязал съм, че играят редовно в Европа. Целите на тима наклониха везните да дойда. Също така гледах и последните шест мача на отбора, видях силата, която притежава. Дайте ми време и сами ще видите нещата на полето“.

Представяне на Павел Върба като нов старши треньор на Лудогорец в София, 07.01.2020 г.

източник: Lap.bg

„Не идвам в отбор, който тепърва се изгражда. Видяхме каква висока класа има отбора, няма да го градя от самото начало. Това е плюс за мен, няма да правя много промени“.

„Уважавам работата на треньорите преди мен. Не се притеснявам или страхувам напротив - радвам се да работя тук. Наистина искам да продължа работата, която е вършена тук, а тя е добра. Искам да продължа тази тенденция. Не виждам причина защо да няма доверие помежду ни“.

„Всеки отбор търси играчи, за да увеличи конкуренцията в тима. Не бих ви казал имена към този момент“.

Представяне на Павел Върба като нов старши треньор на Лудогорец в София, 07.01.2020 г.

източник: Lap.bg

На въпроса за предстоящия сблъсък с Интер чехът отговори така:

„Всички очаквате тези мачове с Интер, вярвам, че имаме шансове. Едно към 99 не е добра ставка на шансовете за мача, но пробвайте да сложите 100 лева на този коефициент и може да ви излезе“.

„Обичам отбори, където звездите работят за тима. Твърдя, че Лудогорец е такъв отбор. Най-голямата опасност идва от софийските грандове, те ще се опитат да спрат Лудогорец. По отношение на качеството на българското първенство – мислех, че нивото е по-ниско от чешкото, но в крайна сметка силите са изравнени. Единствената ми препоръка е, че някои стадиони може да бъдат подобрени“.

„Говорим с ръководството на клуба – търсим един дефанзивен и един офанзивен играч. Имаме предвид и изтичащите договори на някои играчи. Вярвам, че по-лесно протичат нещата, ако се заемеш по-рано отколкото, когато те притиска времето и трябва да го направиш. Не виждам причина Кешеру да не остане ако играча и клуба се разберат“.

Представяне на Павел Върба като нов старши треньор на Лудогорец в София, 07.01.2020 г.

източник: Lap.bg

Върба бе запитан кой тип играч би ли искал да има в Лудогорец – Меси и Роналдо.

„Жалко е, че не можем да купим някой от тях. Бих ги искал и двамата. Играчът, който искаме трябва наистина да може да ни помогне, а не просто да привлечем някой човек“.

„Пристигнах в отбор с високи цели, ако не успеем да спечелим Купата това ще е зле. Това е Лудогорец, а не някой редови клуб. Лудогорец е отборът с най-високите цели. В тима са най-добрите български футболисти, допълнени от качествени чуждестранни играчи. Нямам причина да не вярвам, че ръководството няма да доведе играчите, които желая“, заяви Върба.

Представяне на Павел Върба като нов старши треньор на Лудогорец в София, 07.01.2020 г.

източник: Lap.bg