Наставникът на Лудогорец, Павел Върба, говори пред камерата на DIEMA SPORT за предаването "Домът на футбола", където говори за атмосферата и целите на тима. Треньорът сподели очакванията си от предстоящия сблъсък с Левски от 25-ия кръг на родната efbet Лига и призна, че се надява да вземат максимума, за да се реабилитират за отпадането от турнира за Купата на България. 

"Левски е от топ отборите, има своите качества. Този мач е важен, защото ни отстраниха за Купата и сега ще имаме възможност да се реабилитираме."

"Вече не сме в този цикъл сряда - събота, както играехме докато бяхме в Лига Европа. Сега е по-лесно, защото играем седмица за седмица. Просто ни се падна много силен съперник. Смятам, че изиграхме два много добри мача с тях, не продължихме, но Интер си е Интер и заслужено продължи. Колкото до последния ни мач - съжалявам, че не продължихме, особено за пропуснатата дузпа."

"Разполагаме със страхотни футболисти и прекрасни условия, които никой друг отбор не може да предложи. Лудогорец иска да печели всеки мач, независимо с кого играе. В елита на бг футбола има силни отбори като ЦСКА, Левски, Локомотив Пловдив и се играе добър футбол. В първата шестица определено ще има здрави мачове, които чакаме с нетърпение. Иска ми се просто да има по-голяма посещаемост в срещите, като тази срещу Левски например", пожела си Върба. 

"Който и отбор да посоча - всички те са качествени тимове. Да се надяваме, че привържениците ще бъдат по трибуните. В края на сезона ще видим какво ще се случи."

"В Чехия е по абсолютно същия начин. В България ме спасява това, че не чета вестници и не разбирам спортните предавания, интервютата, коментарите. В Чехия се ядосвах много, когато журналистите критикуваха без да знаят нещата от кухнята, които само аз и футболистите можем да знаем", заяви Върба.

"Във Виктория Пилзен тепърва започваха да изграждат стадиони, игриша, така че преживял съм доста там. Тук дойдох наготово и видях прекрасни условия, чудесна структура, добро управление. Там заварих отбора на 12-о място, постепенно подобрихме нещата, спечелихме много фенове, изиграхме срещи с класни съперници и постепенно станахме топ отбор. Това, което заварих тук, тези прекрасни условия не мога да ги сравня с Виктория Пилзен."

"Не мога да сравнявам двата отбора. Ще се радвам да срещна бившия си отбор, но само в групите на Шампионската лига."

"Целта ни е да спечелим титлата на България. След това ще имаме няколко месеца, в които да надграждаме, да подобряваме нещата и да сме напълно готови за квалификационните мачове за ШЛ. Ако клубът нямаше подобни амбиции, и аз нямаше да съм тук", призна Върба.

За финал, чешкият специалист постави оценка на свършената си работа в Лудогорец до момента. 

"При нас е по-различно. По вашата система може би 4.5 е най-реалната оценка, която в момента бих поставил.