Очакваният като нов треньор на Лудогорец Павел Върба получи похвали от един от бившите си възпитаници, които сега се подвизават по родните терени. Вратарят на Берое Душан Перниш, който е работил с чешкия специалист в Жилина в периода 2006-2008 г., сподели, че Върба би свършил нужната работа на Лудогорец.

"Неговото идване в България и в Лудогорец е доста интересно, включително и за мен самия, защото той е един от треньорите, с които съм работил. А и това е едно важно послание от страна на Лудогорец. Павел Върба е много опитен играч в бранша и има успехи дори извън родината си, включително и в евротурнирите, където силен е и Лудогорец", сподели Перниш пред БНТ.

"Когато аз работех под негово ръководство в Жилина, все още нямаше такива успехи, каквито постигна по-късно. Но вярвам, че ще свърши отлична работа в Лудогорец и дори по някакъв начин той ще помогне на българския футбол. Нямам съмнения в това. Чете играта умело", добави стражът на заралии.

Разградчани опитват от доста време да убедят специалиста да поеме тима. От досегашния му клуб Виктория Пилзен обявиха, че се очаква се днес или утре официално да обявят раздялата си с него, а след това ще стане и окончателно ясно дали идва в Разград.