Българският шампион Лудогорец е готов да се раздели с нападателя Якуб Шверчок, като интерес към него има от страна на полския Лех Познан, пишат местните медии. Твърди се, че Швиерчок отдавна е отпаднал от сметките на старши треньора Павел Върба, който все по-рядко разчита на него.

Основният проблем пред осъществяването на трансфера е фактът, че нападателят има договор с разградчани за още 1,5 години, което е доста дълъг период. От Лудогорец са заявили, че няма да го пуснат без пари и ще се опитат да вземат максимално висока сума за него.

Клубът от Познан ще иска да усили конкуренцията в атака, след като се класира за участие в квалификациите на  Лига Европа. Целта пред ръководството е участие в групите на турнира. 

Медиите в Полша допълват, че още един отбор следи ситуацията около футболиста. Става въпрос за Легия Варшава. Тимът от столицата бе много близо до привличането на бившия полски национал през зимната пауза, по време на подготовката на Лудогорец в Турция. Тогава обаче нещата не се получиха и до трансфер не се стигна.