Защитникът на Лудогорец Жан Карничник иска да напусне Разград, информира словенското издание Ekipa24.“Статутът му остава непроменен и в следващите дни той ще започне разговори с ръководството на клуба за разтрогване на договора“, анализира медията от родината на футболиста.

Той дойде преди около 10 месеца от бившия отбор на Анте Шимунджа Мура по изричното желание на треньора и с етикета най-добър футболист в словенското първенство.

През пролетта словенският футболист игра силно, като действаше на всички позиции в защита. След привличането на Аслак фон Витри обаче Карничник тотално изпадна от състава. Той записа само 9 мача през есента – 5 в Първа лига и 4 в Европа.

Футболистът бе спазарен за трансфер в норвежкия Лилестрьом, но сделката стана факт 30 секунди след затварянето на пазара и ФИФА блокира трансфера, след което словенецът се върна в България и за момента играе основно за дублиращия тим във Втора лига.

Любопитно е, че въпреки, че не играе редовно за Лудогорец, Карничник беше национал на Словения и игра във всички мачове през есента.