Паузата за национални отбори даде възможност на българския хегемон Лудогорец да изпробва една иновация в тренировъчни си процес. 

"Орлите" видяха отблизо ефектът от употребата на машината за изстрелване на топки. По предназначение тя е за трениране на вратарите, като тя може да изстреля кълбото със 140 км/ч към вратата. 

Треньорът на вратарите на Лудогорец Здравко Здравко сподели, че това е бъдешето и че тази технология може спокойно да бъде използвана и за тренировката на другите играчи. 

„Тази машина дава много опции за работа. Въпрос на креативност. Има много варианти да се използва. Не само от вратарите, но и от полевите играчи. Проявяваме интерес, но все още не знаем дали ще я вземем. Факт е, че подготовката на футболистите добива едно друго ниво и все повече машини се създават за тренировки. Страхотно много опции дава. Самото занимание става интересно и дано да принесе до по-високо качество на вратарите“, заяви Здравков.

„Виждал съм колеги да работят с тази система в Европа, но за първи път се докосвам до тази машина. Иновативно е. Използва се в тениса и волейбола. Има възможност да стоиш на дистанция и да анализираш нещата“, добави още той.