Последното попълнение на Лудогорец Жосуе Са говори в предаването „Домът на футбола“ по DIEMA SPORT.

„Чувствам се добре и е страхотно да бъда в клуба с история и страхотни условия, който ти дава всичко необходимо да работиш на максимума. От нас и нашата работа зависи да можем да се отплатим на всичко това на хората в този клуба“, заяви Са.

„От Лудогорец ми се обадиха преди време в период, в който разглеждах някои варианти за бъдещето ми. Моето желание бе да остана в Испания, но след като получих офертата от Лудогорец я обсъдих с моето семейство и решихме, че това е страхотна възможност за мен – да бъда част от отбор, който всяка година се бори за титли, нещо, което всеки футболист желае“, добави още той.

„В добро състояние съм. Нашата работа е винаги да бъде в добра форма и да помагаме за отбора. Лично аз се надявам още в следващия мач да бъда част от играчите на Лудогорец на терена“, заяви португалецът.

„Моята кариера започна в Португалия във Витория Гимараеш. Прекарах много време там, изигравайки над 100 мача. След това бях трансфериран в Андерлехт, а там имах възможността да играя в Шампионската лига и да бъда част от страхотни двубои. Следващият ми тим бе турския Касъмпаша. Място, на което натрупах много опит, както на терена, така и извън него. Срещнах нова култура, нови хора и се обогатих като личност. Бе наистина полезно. След това отидох в Испания. Там бях наистина щастлив, както като футболист, така и като човек. В Уеска бяхме събрани страхотни играчи, успяхме да сглобим добър отбор и да спечелим промоция за Ла Лига. Бе много добър период за мен, но в крайна сметка аз и семейството ми взехме решение да предприемем ново предизвикателство, идвайки в България. Причината бе мащабът на Лудогорец като клуб и възможността като играч да постигам успехи с този клуб“, заяви Са.

„Дори в атакуващите отбори, защитата е изключително важна. Ако отбраната не бе важна, мачовете можеше да се играят без вратари и защита. Всеки тим се нуждае от стабилност в отбрана и екипна работа в едната и другата фаза на играта. Това е трудно, но именно затова се прави от класните отбори“, добави още той.

„Започнах да опознавам новите си съотборници. За някои вече знаех, гледайки видеа от представянето на отбора. Но сега имам възможност да се запозная с тях на живо. Мисля, че в Лудогорец има страхотна група от футболисти. Силни и важни играчи за тима. Особено, когато един отбор играе на няколко фронта е много важно треньорът да има няколко опции за всеки един от постовете. Това създава конкуренция и класата на отбора. Всеки трябва да се бори за мястото си на терена, а това веднага вдига нивото на отбора. В крайана сметка всичко се решава от треньора“, завърши Са.