Звездата на Лудогорец Бърнард Текпетей заяви, че няма да бъде изненадан, ако получи повиквателна за националния отбор на Гана. Нападателят не е играл за „черните звезди“ след турнира за Купата на нациите през 2017 година. 23-годишният ганаец играе като преотстъпен от Шалке в българския шампион през този сезон.

„Разбира се, тъй като вече играх за националния отбор, няма да се изненадам да получа повиквателна“, заяви Текпетей пред „Wontumi FM“.

„Опитвам се да дам всичко от себе си за моя клуб и след като скаутите и треньорите ме следят и решат, че представянето ми е добро и получа поквиквателна, ще се радвам наистина да представям нацията си отново. Всичко е свързано с молитви и упорита работа и това е, което правя тук. Така че, ако те смятат, че се справям добре и съм поканен, ще се радвам да се върна отново в националния отбор“.

Антон Узунов
16 снимки

Текпетей се радва на успешен сезон в България, тъй като „орлите“ вече спечелиха десета поредна титла в efbet Лига, при оставащи четири мача до края на сезона. Той има 23 участия в първенството, а единственият му гол дойде при победа с 1:0 над ЦСКА през февруари.

„Ще благодаря на Бог, защото благодарение на него нещата са успешни за мен. Когато пристигнах в клуба, нещата не бяха лесни, но Бог е толкова добър, че спечелихме първенството, въпреки че имаме четири мача до края. Наистина съм развълнуван да бъда част от това, не беше лесно. Мога да се гордея със себе си, защото заедно с моите съотборници успяхме да се справим“, заяви още Текпетей.

Очаква се треньорът на Гана да избере състава за квалификационните двубой за Световното първенство в Катар срещу Етиопия и Южна Африка по-късно този месец.