Четиримата национали на Лудогорец във възрастова група U16 се представиха на високо ниво с фланелката на България в международния турнир „Влатко Маркович“ в Хърватска, съобщава сайтът на "орлите". Умут Хабил, Александър Георгиев, Георги Караиванов и Петър Кирев получиха шанс за изява в четирите двубоя от турнира и оправдаха напълно доверието на националните селекционери Стефан Колев и Георги Георгиев.

Георги Караиванов реализира единият от двата гола за България в надпреварата от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Петър Кирев. Националите останаха шести в крайното класиране, след като записаха победа с 1:0 над Черна гора и три загуби, съответно от Катар с 1:2, от Хърватска с 0:1 и от Босна и Херцеговина с 1:2.   

"Нашите момчета демонстрираха технически умения, тактическа дисциплина и себераздаване. Доказаха, че за своята възраст са научени и добре изградени футболисти, които знаят какво е да играеш с националната фланелка. За Школата на ПФК Лудогорец повиквателните и представянето им е признание, че вършим работата си, както трябва", заяви главният селекционер на Академията на шампионите Валентин Станчев.