След точно 965 Футболист №1 на България за  2014 г. Владислав Стоянов се завърна на терена. Той записа 90 минути при загубата на Лудогорец II от Хебър с 0:3.

Естествено, в този мач не резултатът бе най-важното нещо, а влизането в игра на перничанина. Той претърпя цели 8 операции, кариерата му бе пред прекратяване, а дори неговият крак можеше да бъде ампутиран.

Всичко това обаче вече е в миналото. 32-годишният Стоянов сподели пред „Меридиан мач” радостта си от завръщането.

"Все едно съм на 16 години. Истината е, че усещането бе странно. Първи официален мач от толкова време… През първото полувреме мислех само за случващото се на терена, но и за здравословното си състояние. Но ето, че няма проблеми, дори и 24 часа след пълните 90 минути, които записах срещу Хебър.

"Наистина се чувствах все едно за първи път играя футбол изобщо. Чувството беше много приятно, напрежението беше много голямо, но се радвам, че успях да се завърна. Независимо от головете, радостен съм, че успях да изиграя мача, да се чувствам добре и чисто физически да завърша мача здрав, без проблеми."

„Дори докторите се учудиха на моята упоритост и воля, но аз съм позитивен човек и винаги съм гледал позитивното. Казах им още първия ден, че ще се завърна. Това, което ми даваше сили, определено е жена ми, която беше до мен при всяка ситуация. Също така искам да благодаря на ръководството на Лудогорец и на собствениците, които не са ме оставили и за един ден. Във всеки един момент някой от ръководството ми е звънял, помагал с каквото може. Не съм оставен на произвола на съдбата, така че им благодаря. Също така на моите приятели, които ме подкрепиха. И на тях искам да благодаря. Това ми даваше сила да продължа напред и да се завърна, тъй като за мен футболът не е само работа, а страст. Футболът е една игра и аз отново искам да изпитвам удоволствието от нея", каза Стоянов.