Централният защитник на Еспаньол Единалдо Гомес Перейра-Налдо показа ясно каква е настройката сред редиците на испанския тим преди сблъсъка срещу родния шампион Лудогорец в Лига Европа.

В четвъртък от 19,55 часа разградчани приемат каталунците на своя „Лудогорец Арена” с мисията да съхранят лидерската си позиция. Към момента Лудогорец е на върха в група Н с 6 точки от 2 мача, докато Еспаньол е втори с 4 пункта.

Представянето на отбора в евротурнирите е доста по-добро от това на домашната сцена, където тимът е в серия от 6 поредни мача без победа. В същото време Еспаньол загуби 5 поредни домакинства в Ла Лига, с което изравни най-лошата подобна поредица в историята. Затова 31-годишният Налдо счита мача срещу Лудогорец като възможност за глътка свеж въздух.

„Открива ни се възможност да увеличим още повече шансовете си за преминаване в следващата фаза. Фокусирани сме върху този мач и трябва да бъдем подготвени”, заяви бразилецът, който е в клуба от 2017 година.

„Не бива да забравяме европейските турнири, въпреки отговорността да натрупаме точки в първенството. Нужно е да бъдем спокойни. Срещу Виляреал (загуба с 0:1 – б.р.) бяхме по-близо до желаното. Винаги търсим победата, а загубите ни дотук бяха заради дребните детайли”, добави Налдо.