Старши треньорът на Лудогорец Димитър Димитров сподели мнение, че тимът не е заслужавал толкова тежка загуба от Милан (0:3) в първия шестнадесетинафинал на Лига Европа. Херо коментира, че случилото е било обидно за него и добави, че писанията в пресата, че „росонерите“ се намират в лоша форма не са повлияли, тъй като той бил наясно с качеството на европейския колос.

„Като поражение е неприятно. Резултатът не е заслужен, но и да го обяснявам сега е смешно. Но въпреки това мисля, че не заслужавахме такава загуба. За мен бе обидно“, започна бургаският специалист на пресконференцията след мача.

„Отборът на Милан играе в шампионат. Игровият ритъм е друг. Ние от средата на декември не сме играли официален мач. Тези детайли оказаха влияние. След това ни липсваше шанс. Греда и още положения и след това дузпата, която направихме. Нарушението според мен бе излишно“, добави Херо.

Димитров: Голът в 45-ата минута бе ключов, дузпата пречупи мача

„Може да отчетем като положителен факт, че Ковачев дебютира. Мисля, че имаше и хубави неща в играта ни. В повечето време бяхме равностойни. Като поведение и начин на игра – не стояхме лошо“.

„Надявам се да няма отражение върху поведението ни в шампионата. Никога не съм казвал, че подготовката ни е изцяло насочена към мача с Милан. Всичко бе насочено към целия пролетен полусезон. Такива са мачовете. Алогичен бе резултатът, но като погледнем заслужен“.

„Казах, че ние ще се надиграваме с Милан и не изневерихме на това. От първата минута играхме открито. Имахме своите моменти. При 0:0 Швиерчок изпусна с глава. Като първи мач, като кондиция и движение, смятам, че съм доволен. Относно дебюта на Швиерчок, той започна по-късно подготовка. Мисля, че му е нужна повече кондиция, така че ефективността в неговата игра ще се повиши“, сподели Димитров.

Дали са повлияли писанията, че Милан не е в добра форма, Херо сподели: „Милан си е Милан. Да изреждаме успехите му…няма смисъл. Това е запазена марка. Започнаха зле, но със селекция за 200 милиона евро, няма как да не е ниво и класа. Аз не съм се заблудил от писанията на вестниците. Наясно съм с класата на тима. Бе нужно време, за да се стиковат. Мисля, че Милан ще вдигне своето ниво и в бъдеще в Серия А“.

„Не е важно какво е казал Моци в съблекалнята за дузпата. Важното е, че призна грешката. Трябва да сведем до минимум тези неточности, защото костват много срещу тимове като Милан“, завърши Херо.