В Унгария тръпнат в очакване на мача на местния шампион Ференцварош срещу родния първенец Лудогорец в срещата от първия квалификационен кръг на Шампионската лига. Двата тима се срещат в Будапеща от 21:00 часа, а мача можете да наблюдавате в ефира на DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. За вас ще го следим и на GONG.BG. 

Заради липсата на местни играчи в българския шампионат, унгарските медии потърсиха точния човек, който може да им разкрие силните страни на "орлите". Това е халфът на Левски Хали Тиам, който има огромен опит по "маджарските" терени, а в миналото е бил и трансферна цел на Ференцварош. 

"Да, истина е, че през лятото на 2017 г. бях на крачка от подпис с Ференцварош. Клубът и тогавашният ми отбор МТК се бяха разбрали за цената, но паралелно вървяха и преговори с ЦСКА Москва. И накрая стана такава въртележка, че се озовах в друг московски тим - Динамо."

"После отидох в един от най-големите български отбори - Левски, където се чувствам чудесно. Тук играя често срещу Лудогорец. Това е отбор, който е неизменна част от групите на Шампионската лига или Лига Европа. Това е отбор, който знае как да постига резултатите си, привлича силни играчи, а някои са на високо европейско ниво."

"Минусът на Ференцварош е, че няма такива играчи с толкова голям опит по европейските терени като тях. Но пък има един огромен плюс. Това е публиката, която съм сигурен, че ще препълни стадиона и до последния момент няма да спре да подкрепя неистово отбора си", сподели Тиам, след което говори и за своя престой на "Герена". 

"Както казах, тук се чувствам много добре. Феновете ни обичат до фанатизъм, следват ни на всеки един мач, пълнят стадиона, а често са и на тренировките. За съжаление, през последните години се смениха доста треньори и играчи, което ни попречи да изградим отбор, който да води в класирането."

"Но сега започваме нов проект, нов сезон, а сега се надяваме да продължим напред и в Лига Европа, където първият ни съперник е словашкият Ружомберок. Надявам се този сезон да успеем да станем шампиони", сподели с оптимизъм Хали Тиам пред National Sport.