Ръководството на Лудогорец е било готово да прибере с чартъра на отбора група от 22 деца и четири учителки от Каварна, които в момента се намират на 20 километра от Милано. Шефовете на тима веднага реагирали и са предприели действия, за да помогнат на българските деца да се приберат по най-бързия начин в България, за да не се подлагат на риск в Италия, където се разпространява коронавирус. В крайна сметка обаче се е взело решение децата да бъдат прибрани с правителствения самолет. 

Българският шампион е в Милано, където утре ще срещне италианския гранд Интер. "Орлите" са взели драконовски мерки, за да се предпазят от коронавируса. Отборът е напълно изолиран и няма никакъв контакт с външни лица.

ludogorets.com
28 снимки

"Имаме група деца от Каварна на 20 км от Милано. Трябва да организираме транспорт с медицински екипи". Това каза премиерът Бойко Борисов в Министерския съвет след среща с бранша на превозвачите. Правителственият "Еърбъс" в момента се подготвя с тази цел.

"Пилотите ще бъдат изолирани, вместо стюардеси ще летят медици. Ще приберем децата с полет до Варна, за да си идат по домовете в Каварна. Няма да ги разкарваме до София", съобщи още премиерът.

"Засега нищо им няма на децата. Пилотите ще бъдат с всички средства затворени. Казал съм с родителите да се свържат от щаба, за да може директно да кацнат във Варна, да си ги приберат в Каварна, за да се направи необходимото за карантинния период. Имаше план да се прибират с футболистите на Лудогорец, но така ще трябва и футболистите да са под карантина. В момента подготвят машината", каза Борисов.

Децата са 22, а с тях има и четири учителки.