Три от българските участници в евротурнирите ще научат своите съперници за старта им там в днешния жребий в Нион. Шампионът Лудогорец, както и два от представителите ни в Лига Европа Левски и ЦСКА ще разберат срещу кого ще се изправят съответно в Шампионска лига и Лига Европа. 

Първи съдбата си ще научат разградчани. Жребият за първия квалификационен кръг на Турнира на богатите започва в 15:30 часа българско време. "Орлите" са поставени, а разбивките по урни определиха, че техен съперник ще е някой измежду Судува (Литва), Клуж (Румъния), Ференцварош (Унгария), Ньоме Калжу (Естония) и Аарарат-Армения (Армения). 

Час по-късно стартира и процедурата по жребия в Лига Европа. Левски и ЦСКА са поставени, като разбивките за техните възможни съперници също са ясни. "Сините" определено са с урна с по-тежки опоненти сред непоставените, като възможните са: Хибърниънс (Малта), Ружомберок (Словакия), Академия Пандев (Македония) Сперанта Ниспорени (Молдова) и ФК Зета (Черна гора).

"Червените" имат доста по-леки варианти сред непоставените. Ето и кои са възможните им опоненти: Флора Талин (Естония), Торпедо Кутаиси (Грузия), победителят от Сант Жулия (Андора)/ ФК Европа (Гибралтар), Титоград (Черна гора) и Гзира Юнайтед (Малта). 

Четвъртият роден участник в евротурнирите - носителят на Купата Локомотив Пловдив - се включва директно от втория квалификационен кръг на Лига Европа и няма да участва в жребия днес. "Смърфовете" ще са непоставени в следващата фаза.