Шампионът Лудогорец проявява интерес към поливалентния защинтик на испанския Сарагоса Диого Вердаска. Новината е на пиренейското издание "Ел Периодико", според което разградчани имат доста сериозна конкуренция за него. 

Тя е в лицето на кипърския АЕК Ларнака, който е евентуален съперник на Левски във втория квалификационен кръг на Лига Европа, стига разбира се и двата тима да стигнат до тази фаза. Тимът от Острова на Афродита дори е пратил оферта преди два дни, която е била отхвърлена. 

По-рано същото са сторили и "орлите", но и те са ударили на камък. Причината Сарагоса така сериозно да отблъсква кандидатите за подписа на Вердаска е, че той попада в плановете на спортно-техническото ръководство за новия сезон и шефовете искат да удължат договора му, който изтича след 12 месеца. 

И ако все пак се стигне до сделка за продажбата му, цената на испанския бранител ще е между 1 и 1.5 млн. евро. Според "Ел Периодико", АЕК Ларнака е по-близо до подписа му и се очаква в близките дни да продължи офанзивата за подписа му. Интерес към него има още от португалския Тондела и неназован гръцки отбор.