Тази вечер Лудогорец се изправя срещу Спортинг Брага в своя трети мач от груповата фаза на Лига Европа. Двубоят е в Португалия като стартира в 22,05 часа на Градския стадион в Брага, който е един от най-любопитните съоражения в Европа поради факта, че е построен сред скали и има само два сектора.

До този момент Лудогорец се представя отлично в турнира като взе точка при гостуването на Истанбул Башакшерих и победи Хофенхайм у дома. Брага обаче е перфектен и с шест точки оглавява групата.

Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев призна, че ако тимът спечели нещо от двубоя в Португалия, това ще е важна крачка в посока класиране за следващата фаза.

Шампионите са в добра форма и имат шест поредни победи. В същото време обаче вече 9 поредни мача като гости в Европа нямат победа. Освен това до този момент български отбор така и не е побеждавал в Португалия като ЦСКА стига до единственото равенство (срещу Спортинг през сезон 1982/83) от 8 срещи.

Брага също се представя добре и в местния шампионат като в момента е на пето място с 15 точки.

Димитър Димитров няма да може да разчита на Густаво Кампаняро, който е с контузия и не попадна в групата. В нея пък за първи път е бразилският защитник Рафаел Форстър. Отновно извън селекцията е и Върджил Мисиджан.

Херо: Опитът е плюс за нас, но Брага е изключително силен тим

За Брага проблемите са доста като извън сметките са Соуза, Марафона, Росич, Бекич, Уилсън и Секейра.

Треньорът на Брага похвали Лудогорец, закани се за битка

Двубоят можете да следите минута по минута в GONG.BG, както и на живо в ефира на Дарик радио.