Един от най-опитните в редиците на Лудогорец – бранителят Козмин Моци оцени, че нулевото реми с Марибор у дома в първи мач от плейофите на Лига Европа е много по-добър резултат за словенците. Предвид тоталната доминация на разградчани в срещата румънският ветеран изрази мнение, че ако тимът покаже същата игра след седмица в реванша, то класирането за групите на Лига Европа ще бъде сигурно.

„Показахме по-добра игра, отколкото свидетелства крайният резултат. Няма значение, имаме още един мач там. Имаме цяла седмица да гледаме какво трябва да направим в Словения, за да се класираме”, коментира 34-годишният Моци пред DIEMA SPORT.

„Днес само късметът ни липсваше. Имахме няколко положения, в които можехме да вкараме. Мисля, че ако бяхме вкарали веднъж, щеше да има и още голове.”

„Те дойдоха тук с тази цел – да направят добър резултат преди реванша. 0:0 е добър резултат за тях. Аз смятам, че ако играем по същия начин и там, ще се класираме. Имахме доста положения, просто нямахме късмет. Това е футболът, трябва да гледаме напред. Сега ни чака един труден мач в неделя, после ще мислим за реванша.”

„Ние знаем, че Марибор не е чак толкова дефанзивен отбор. В предни позиции имат много добри футболисти, но днес бяхме много по-силни и не им оставихме шанс да създадат каквото и да било. След 0:0 шансовете са 50:50”, завърши Моци.