Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев се опита да потуши страстите между тима му и Левски, след дербито от третия кръг на Първа лига.

Левски се наложи с 1:0, но днес загуби за два мача Роман Прохазка. Словакът бе наказан, след като при сблъсък на терена с него пострада Абел Анисе. Анисе е с две счупени ребра.

Впоследствие Левски атакува Лудогорец и заради броя чужденци в състава на шампионите.

"Не беше приятна загубата от Левски, но не правим драми. Приехме резултата и се концентрирахме върху предстоящия мач. С Левски имаме още три мача, а тук имаме само един шанс да влезем в Шампионската лига," заяви спокойно Петричев.

В сряда Лудогорец приема Виктория Пилзен в първи плейофен мач за влизане в групите на Шампионската лига на Националния стадион, от 21.45.

"В интерес на истината, ние знаехме, че имаме право да сезираме комисията, тъй като имаше тежко пострадал наш футболист. Първоначално мислехме да не пуснем жалба. Но когато видяхме, че колегите от Левски не се отдават на радостта от победата, а търсят под вола теле, го направихме. Търсят телето там, където няма да го намерят. Аз ги разбирам, ново ръководство има Левски, опитват се да са активни, но ще го преболедуват," отбеляза босът на Лудогорец.

Относно ситуацията с контузията на Анисе, той заяви: "Аз не съм човекът, който има право да коментира това. Нашите специалисти бяха категорични, че сме в правото си да подадем жалбата". 

Относно информацията от Левски за нередовни играчи на разградчани, Петричев обясни: "Досмеша ни, беше нелепо, клуб от ранга на Левски не би трябвало да влиза в такава полемика. В нашия клуб работим професионалисти и не бихме допуснали подобна грешка. Не е лесно, административно управлението на Лудогорец не е лесен процес. Това е изключително труден процес."

"Всеки гледа от неговата си камбанария. Ако Моци бе направил такова нещо, щяхте да го вкарате в затвора. Разпъвали са го на кръст за къде по-леки фаулове. Тук последствията са доста сериозни за здравето на състезателя," каза още той.

"Този мач с Левски ние бързо ще го забравим, надявам се и те. Адмирации за ръководството на Левски, за опитите да извадят клуба. Ние се надяваме да запазим добрите си отношения с Левски, заявили сме стадион "Георги Аспарухов" за Младежката Шампионска лига, ако нашите деца се класират до там, дано Левски да приеме нашите деца," завърши Ангел Петричев.