Лудогорец загуби от ПСЖ. Може да се каже, че разградчани преклониха глава пред обективната реалност. А тя е, че срещу себе си българските шампиони имаха тим за 400 милиона евро. Да, на терена парите не играят, но за да бъде неутрализиран този фактор, трябва да се случат няколко условия.

Имаше предпоставки за това, Лудогорец ги пропусна. И логиката надделя.

Първата предпоставка е по-класният ти съперник да не бъде максимално мотивиран. Може да се каже, че през първата част това условие бе изпълнено, тъй като парижани предпочитаха дългите разигравания с къси пасове, с рязко изостряне на атаката. При 1:0 в полза на Лудогорец нещата вървяха много добре в този аспект, българският тим спокойно организираше отбраната си и отразяваше действията в офанзивен план на съперника. Можеше спокойно Лудогорец да се оттегли с гол преднина, което щеше да бъде важно в психологически план. Но 4 минути преди почивката Матюиди изравни и всичко започна отначало.

Втората предпоставка е самият ти да реализираш шансовете си максимално. Пред Лудогорец се разкриха две възможности за това. През първото полувреме, когато контрите на отбора вървяха чудесно, но без завършващия, най-важния пас. От тези контри можеше да се изстиска още един гол. А той всъщност падна след провалена такава и от фаул. И най-вече при дузпата през второто полувреме, която Моци пропусна, а с това си замина и възможността да бъде изравнен резултатът на 2:2. Вместо това скоро стана 1:3.

Третият фактор е късметът. Ако Кавани, например, не бе коригирал мерника си и го бе оставил леко неточен, както през първото полувреме. Ако съотборниците му не бяха ужилени от треньора си на полувремето да сменят рязко ритъма...

Ако...А тази условност, щом не е влязла в сила, няма как да върнем нещата назад.

Самият Лудогорец нееднократно си е патил във вътрешното първенство заради подценяване на далеч по-слаби на хартия съперници, знае за какво става дума.
Имаше предпоставки, на свой ред, да се възползва от това, но този път не се случи. Обективната реалност надделя. Класата си каза думата. А тя безспорно е на страната на парижани. Те натиснаха педали в началото на второто полувреме, смениха чувствително игровия ритъм, вкараха два гола и отново се успокоиха, повеждайки с 3:1. Вече беше техническа подробност да затворят мача и те го направиха без усилия.
Лудогорец не сполучи, защото този път не успя сам да хване съдбата, която му се усмихна. Но това не означава, че не може да се случи в оставащите четири мача до края на борбата в групата.
Шанс за още точки има, както подчерта и Георги Дерменджиев. Кога ще се случи това, зависи от комбинацията фактори, които по-горе изредихме.