Всички сме играли видео игри. Било то преди години, в зората на тази мания, или наскоро с последните нововъведения в областта. Почти във всеки жанр целта е една и съща. Например: вземаш най-голямата трошка, започваш състезания, печелиш пари, ъпгрейдваш и продължаваш напред. В един момент притежаваш тунингован звяр, който мачка конкуренцията на най-сложните писти. Нещо такова се случва и в Лудогорец. Разградчани тръгнаха преди години с отбор от стари кучета, бавно и полека се ъпргейднаха, спечелиха своите мини състезания и в момента са смазана машина от средноевропейско ниво. Мачът с Базел го доказа.
 
До скоро в България за футболният фен бе някаква мечта да гледа Шампионска лига насред София. Първият пробив на Левски бе лъч надежда, но той бързо изгасна, започнахме да мислим за първи гол, първа точица... Левски направи първото, но спря до там. Лудогорец поде щафетата и изпълнява мисия след мисия - голове, победа, а снощи в Базел и първа точка на чужд терен. Тази точка може да се окаже скъпоценна, но само времето ще го покажа. Сега остават няколко мисии, които Лудогорец може да се пробва да изпълни - победа като гост и най-важната - излизане от групата. Нещо, което вече не изглежда толкова далечно. След хикса на "Санкт Якоб Парк" третото място е реално.
 
Срещу Базел Лудогорец направи силен тактикечски мач. Даже се нарежда сред най-силните. Да! Привидно докамините контролираха играта, направиха повече атаки, но Лудогорец успя да наложи своята воля с много хитрост и тактическа дисциплина. Българите противодействаха по най-добрия начин и реално неутрализираха атомното швейцарско нападение, което до снощи вкарваше по минимум 3 гола на мач. Базел атакуваше, но не се виждаше как ще падне гол, а той падна след една досадна грешка и в момент, в който Лудогорец бе с човек по-малко на терена - така е било писано.
 
Трябва да споменем и нещо важно от статистиката. Лудогорец достигна до 89% точни пасове. Нещо, което на този етап от турнира е изключително важно. Когато бъркаш малко, играта върви.
 
Голът на Джонатан Кафу също заслужава признание. Страхотно индивидуално решение, което върза на фльонга Марек Сухи, а това не е никак лесно. Изригванията на Кафу изглеждат гениални. Бразилецът обаче също има какво да чисти от играта си, за да стане наистина класа, която да донесе 8 цифрена сума в касата на Лудогорец. Той има потенциал да го направи.
 
В заключение - Лудогорец UPGRADE-на мечтите си, а сега направи първата стъпка към поредния UPGRADE на постиженията.
 
Веско Вълчев - специален пратеник на Дарик радио в Базел, Швейцария