Безличен Лудогорец не можа да надвие във втори мач АЕК Ларнака, двубоят в Разград завърши 0:0 и с това двата тима отпаднаха от елиминационната фаза на Л\ига Европа.

В другия мач от група А Байер Леверкузен победи Цюрих с 1:0 и двата тима се класираха напред с по 9 точки. Лудогорец и АЕК с по 2 точки нямата никакви шансове и само ще доиграват до края на борбата в групата.

В 3-ата минута изключително неразумно излизане напред и неточно подаване от Ренан, добре че на Акоран ударът не бе точен. 

Нова много опасна атака последва за АЕК в 6-ата минута, но Жан-Люк не успя да преодолее вратаря Ренан. Късмет за Лудогорец. 

Последва и  добра атака и за Лудогорец, но Марселиньо не успя да овладее топката. 

В 13-ата минута видяхме и опасен фаул в изпълнение на Тричковски, топката мина съвсем близо встрани от вратата на Лудогорец. 

Сетне Кешеру изведе Марселиньо на чиста позиция, но той стреля покрай вратата на АЕК.

Натанаел получи жълт картон и ще пропусне мача на лудогорци срещу Байер в Леверкузен. 

В 24-ата минута хубаво подаване отправи Натанаел към Лукоки, сантиметри не достигнаха на Лукоки да засече топката във вратата. 

Изобщо двата отбора се впуснаха в атака за атака, почти всяка от тях беше с шанс за попадение, но повечето опасности в началото бяха пред вратата на Лудогорец.

В 37-ата минута кипърският тим изпълни заучено корнер, топката бе насочена към Игор Силва, който стреля по земя, а Ренан изби в нов корнер. 

Дяков извърши 5 фаула до почивката и логично бе декориран най-накрая в жълто, но поне няма да пропусне следващия мач.

В 43-ата минута шут от средна дистанция отправи Вандерсон, след рикошет топката отиде право в ръцете на вратаря Рамирес.

Така след страшно много пропуски пред двете врати двата отбора се оттеглиха на почивка при нулево равенство, много изненадващо с оглед на показаното.

Но по-добре през първата част на терена стоеше отборът на АЕК, от Лудогорец се очакваше доста повече.

Антони Здравков: Отборът ни няма за какво да се променя

Дяков: Дадохме всичко от нас, трябваше да си свършим работата

В 52-ата на два пъти избухнаха искри между Апостолос Яну и Козмин Моци. Норвежкият съдия по соломоновски даде по един жълт картон и на двамата.

Двата отбора продължиха да играят основно с мисъл за победата, но явно бяха предупредени от треньорите си да не действат през глава и след почивката на терена бе малко по-спокойно. Но играта на Лудогорец продължава да бъде все така безлична.

В 74-ата минута обаче Марселиньо стреля и с помощта на рикошет от крака на Катала вратарят Рамирес изби в корнер.  От ъгловия удар топката бе насочена към Моци и румънецът намери с глава напречната греда на кипърската врата.

Спорна ситуация възникна в 78-ата минута в пеналта на АЕК. Имаше съприкосновение между Гарсия от АЕК и Сисиньо от Ледогорец, ала норвежкият съдия прецени, че не бива да се отсъжда дузпа. 

Лудогорец опита натиск в края. В добавеното време Швиерчок стреля от фаул -  в стената, после и втори път, но неточно.  После пак той имаше добър шанс, но не сполучи.

Така мачът завърши 0:0 и двата отбора отпаднаха и ще доиграват групата в последните два кръга.

Лудогорец - АЕК Ларнака

източник: LAP.bg

ЛУДОГОРЕЦ – АЕК ЛАРНАКА 0:0

ЛУДОГОРЕЦ /4-3-3/: 33 Ренан, 3 Недялков, 30 Моци, 4 Сисиньо, 6 Натанаел, 10 Кампаняро, 18 Дяков /66-Саша/, 84 Марселиньо, 88 Вандерсон, 92 Лукоки /86-Жоа Паула/, 28 Кешеру /76-Швиерчок /Резерви: 1 Броун, 5 Терзиев, 8 Саша, 37 Жоао Пауло, 44 Горалски, 70 Швиерчок, 90 Форстър/ Старши треньор – Антони Здравков

АЕК /4-2-3-1/: 25 Тоньо Рамирес, 2 Силва, 6 Давид Катала, 8 Акоран /81-Флориан/, 12 Тричковски /87-Тричковски/, 13 Хевел, 15 Гарсия, 18 Гонсалес, 19 Йоану, 21 Жан-Люк /71-Тете/, 99 Яну /Резерви: 1 Христодулу, 4 Труйолс, 5 Мойсов, 7 Хорхе Ларена, 11 Тете, 23 Флориан, 31 Константину/ Старши треньор – Андони Ираола