Лудогорец направи много силен мач на стадион „Фатих Терим“ в първия си мач от груповата фаза на Лига Европа, но завърши 0:0 при гостуването на Истанбул Башакшехир. Българският шампион пропусна по-чистите ситуации в мача и може да съжалява, че не започна участието си в турнира с победа. Старши треньорът на Лудогорец Димитър Димитров направи някои промени по своя състав, които оказаха положително влияние върху играта на отбора. 

Истанбул Башакшехир и Лудогорец си разделиха по едно полувреме. Българският шампион определено имаше надмощие през първата част, когато пропусна няколко много добри възможности. Разградчани можеха да отбележат гол и в началото на второто полувреме, но Жоао Пауло направи непростим пропуск. През вторите 45 минути домакините имаха превес и създадоха доста работа за Хорхе Броун, който се отличи с няколко много решаващи спасявания. 

Жоао Пауло отправи опасен удар от разстояние в 13-та минута, но топката премина на сантиметри над напречната греда на вратата на Волкан Бабаджан.

Минута по-късно Вандерсон направи отличен пробив, преодоля двама футболисти на домакините, след което отправи удар от границата на наказателното поле на Истанбул, но Волкан Бабаджан спаси.  

Жоао Пауло стреля от фаул в 15-та минута, но неточно над напречната греда в аут.  

Лудогорец продължи да доминира и в 22-та минута след центриране в наказателното поле на Истанбул Жоао Пауло стреля с опасно глава, но Волкан Бабаджан успя да спаси и да избие в корнер.  

Волкан Бабаджан отново трябваше да прави много трудно спасяване в 24-та минута. Джоди Лукоки навлезе в наказателното поле на домакините, след което отправи много хубав удар, но Бабаджан се намеси решаващо и изби с една ръка в корнер.  

Пред Лудогорец се откри нова много добра възможност в 35-та минута. Вандерсон отправи много коварен удар от фаул, но Бабаджан отново внимаваше и изби топката в корнер.  

Елжеро Елиа се опита да спечели дузпа в 41-та минута на срещата. Той овладя топката и си я пусна в наказателното поле на Лудогорец, след което се сблъска със Сисиньо и падна в наказателното поле на гостите, но съдията Стефан Йоханесон бе категоричен, че няма основание да свири дузпа. 

Истанбул Башакшехир започна активно второто полувреме и можеше да поведе в 49-та минута, когато Емануел Адебайор технично подаде към Емре, който се озова сам срещу Броун, но вратарят на Лудогорец успя да скъси ъгъла и да спаси удара на капитана на домакините.

Лудогорец отговори още в следващата атака. Яцек Горалски открадна топката. След това Джоди Лукоки, подаде към Жоао Пауло, който бе сам срещу Бабаджан, но бразилецът отправи много неточен удар в аут.   

Мосоро се опита да изненада Броун с далечен удар в 54-та минута, но аржентинският вратар спаси без особени проблеми. Две минути по-късно домакините организираха много добра атака Адебайор подаде към Висча, след което той продължи към Мосоро, а той стреля, но неточно в аут. Гьокхан Инлер отправи удар от разстояние в 60-та минута, но топката премина встрани от левия стълб на вратата на Броун.  

Вратарят на Лудогорец Хорхе Броун допусна много груба грешка в 61-та минута, когато подари топката на Мосоро. Бразилецът след това стреля, но Броун успя да спаси удара му.

Един Висча отправи далечен удар в 62-та минута, но Броун спаси.

Херо: Заслужено равенство, с Марселиньо щяхме да сме по-силни

Натанаел центрира в наказателното поле на Истанбул в 74-та минута, след което Сисиньо стреля с глава, но над напречната греда в аут.  

Гьокхан Инлер отправи много коварен удар от разстояние, от въздуха в 76-та минута, но Хорхе Броун отново се представи отлично и спаси.

Домакините имаха претенции за дузпа в 77-та минута, когато Керим Фрай и Хорхе Броун се сблъскаха в наказателното поле на Лудогорец, но шведският съдия бе категоричен, че няма основание да свири дузпа за Истанбул Башакшехир.

Светослав Дяков: Резултатът е положителен

Играчите на Истанбул се опитаха в заключителните минути да стигнат до победата, но пред тях не се откриха нови възможности и така двубоят завърши 0:0.

В другия мач от групата Брага победи с 2:1 като гост Хофенхайм.

Абел Анисе: Равенството е приемливо

На 28 септември Лудогорец е домакин на Хофенхайм, докато Истанбул Башакшехир гостува на Брага. 

Истанбул Башакшехир – Лудогорец 0:0

Истанбул Башакшехир: 1. Волкан Бабаджан – 80. Жуниор Кайсара, 4. Жозеф Атама, Александру Епуреану, Гаел Клиши – 88. Гьокхан Инлер, 5. Емре Бельозоглу (к) – 7. Един Вишча, 8. Мосоро, 11. Елжеро Елиа – 10. Емануел Адебайор

Лудогорец: 1. Хорхе Броун – 4. Сисиньо, 30. Козмин Моци, 32. Игор Пластун, 6. Натанаел – 44. Яцек Горалски, 12. Абел Анисе, 18. Светослав Дяков (к) – 92. Джоди Лукоки, 37. Жоао Пауло, 88. Вандерсон

Стадион: „Фатих Терим“

Съдия: Стефан Йоханесон (Швеция)