Старши-треньорът на Лудогорец Пауло Аутуори заяви, че най-важното преди реванша със Зрински от третия квалификационен кръг на Лига Европа е възпитаниците му да са се получили от грешките, които е допуснали при гостуването на Видеотон. Бразилецът говори преди заминаването на разградчани за Босна и Херцеговина за реванша. „Орлите“ имат преднина от 1:0 след първата среща на „Лудогорец Арена“.

„Настроението, не само моето, е да спечелим и да се класираме напред“, започна Аутуори.

„Всеки отбор има свой стил, нашият е да играем по-атакуващ футбол. Отиваме с тази цел, независимо, че имаме гол преднина“.

Пауло Аутуори

източник: LAP.bg

За треньорската смяна в Зрински, бразилецът каза: „Животът на един треньор е много труден. Във всеки сезон нещата са различни и това, че е бил наставник миналата кампания, не значи, че сега нещата са същите. Има импулс от емоционална гледана точка. Когато има емоция обаче, не знаем в коя посока ще тръгне - в позитивна или негативна. Това, което е най-важно е да има емоционален баланс, в дефанзивната и офанзивната част, и да се поучим от грешките от двубоя ни като гост на Видеотон“.

„Всички играчи, освен Лукас Саша и Анис, са в добро здраве и са готови за мача“.

След двубоя със Зрински на Лудогорец предстои домакинство на ЦСКА от Първа лига. „Аз съм напълно концентриран върху мача със Зрински, за ЦСКА ще мислим след този двубой“, заяви накратко специалистът.

На питане дали бъдещето му като наставник на разградчани зависи от развоя на битката със Зрински, Аутуори бе лаконичен: „Няма да коментирам“.

Зрински приема Лудогорец в четвъртък, 16 август, от 21.00 часа.