Следващият съперник на Лудогорец в Лига Европа Истанбул Башакшехир направи невероятна загрявка за битката си в Разград в четвъртък. Участникът в Европа размаза с 5:1 колоса Галатасарай в градско дерби на собствения си стадион. 

Големият герой се казваше Емануел Адебайор. Бившият играч на Арсенал, Тотнъм, Манчестър Сити и Реал Мадрид наниза хеттрик в мрежата на Фернандо Муслера и изкова успеха. 

Иначе резултатът беше открит в полза на домакините от ганаеца Джоузеф Атама в 25-та минута след асистенция на Един Вишча. Отново босненецът асистира на Адебайор за 2:0 в 42-та минута, при който резултат дойде и почивката. 

Бафетимби Гомис намали за Галатасарай в 55-та минута след асистенция на румънеца Ясмин Латовлевичи, но Адебайор нанесе още един смъртоносен удар само три минутки след това. Асистенцията този път беше на бразилеца Марсио Мосоро. 

Четвърт час преди края тогоанецът оформи хеттрика си с точно изпълнена дузпа, а Галатасарай вече изглеждаше грохнал и само се чудеше още колко попадения ще инкасира. Е, за съжаление на феновете на "чим бом", минута преди края падна още едно. 

Керим Фрей оформи крайния резултат в 89-та минута, след като се беше появил на терена 150 секунди по-рано на мястото на Елжеро Елиа. Така Истанбул се поздрави с успеха в навечерието на мача си с Лудогорец в Лига Европа, а благодарение на него съкрати само на три точки изоставането си от Галатасарай на върха на класирането.