Съперникът на Лудогорец в Лигата на конференциите Андерлехт завърши 1:1 като гост на Брюж в дербито на белгийската Юпилер лига.

Каспер Нилсен изведе Брюж напред в резултата с 68-ата минута, след като получи пас зад защитата на гостите и с прецизен удар в левия долен ъгъл на вратата се разписа. В 80-ата минута Андерлехт стигна до равенството, след като Брендън Макеле от "синьо-черните" си вкара автогол при желанието си да изчисти топката при опасна атака на съперника. В самия край на първата част попадение на Ноа Ланг от Брюж не бе зачетено заради положение на засада при консултацията на съдията със системата ВАР.

Въпреки престижното равенство Андерлехт остана на незавидното 11-о място в класирането с 24 точки. Брюж е на 4-а позиция и не е загубил шансове да се бори за място в Шампионската лига. В следващия кръг столичани приемат Зюлте Варегем у дома в сряда (18 януари) от 21:45 часа.

Лудогорец среща Андерлехт на 16 януари от 22:00 часа на "Хювефарма Арена" в 1/16-финалите на Лигата на конференциите, като реваншът е седмица по-късно в Брюксел.