Силно осакатен ЦСКА Москва ще гостува на Лудогорец в четвъртък. Това ще е първият евромач на руския тим през този сезон и въобще за 2019-а. "Армейците" за последно играха в групите на ШЛ през есента на 2018 г., като останаха последни в компанията на Реал Мадрид, Рома и Виктория Пилзен. ЦСКА все пак се запомни с представянето си, като победи Белия балет с 1:0 в Москва и 3:0 в Мадрид.
 
Сега ситуацията в руския тим е доста по-различна. Съставът на Виктор Гончаренко е разкъсван от контузии. А в навечерието на сблъсъка с Лудогорец ЦСКА загуби още двама защитници и вече цели петима от отбранителния вал са в лазарета. В шампионатната среща с Тамбов в неделя (2:0) дебютантът за армейците Гогуа (централен бранител) напусна принудително в 49-ата минута.
 
Оказа се, че и неговата смяна Звонимир Шарлия също е получил травма. Хърватинът има мускулен проблем и се очаква в най-добрия случай да е резерва срещу Лудогорец. С травми са още трима бранители - Васин, Набабкин и Шенников. Освен тях в лазарета са опорният халф Бийол, който също може да играе като централен защитник, както и нападателят Сигурдсон.
 
В тази почти военна обстановка 19-годишният Игор Дивеев ще трябва да запълни празнината в отбраната. Срещу Лудогорец той ще действа в сърцето на ариергарда заедно с исландеца Хьордур Магнусон. Скандинавецът даже реализира за крайното 2:0 над Тамбов. Що се отнася до Дивеев - той е пред дебют на международната сцена. В руския елит има 17 мача за "армейците" (7 този сезон).
 
Заради купищата проблеми в отбранителния вал ЦСКА регистрира за първенството 18-годишния Максим Елеев. Предвид крайно орязаната група, младокът почти сигурно ще пътува за Разград, за да запълни списъка. Той е част от листа Б в евротурнирите.
 
Популярният руски журналист Василий Уткин пък направи любопитен коментар по отношение на отбраната на армейците: 
 
"ЦСКА има впечатляващи задни части. Говоря за централните защитници - Гогуа и Васин са счупени, а Шарлия е повреден, макар и по-леко. Магнусон пък си изкара 4 жълти картона за 9 шампионатни мача. ЦСКА си намери луд, невъздържан исландец. И все пак - сега е интересно кой ще играе в центъра на защитата. Не съм се вълнувал така за мач на ЦСКА от години", заяви Уткин.