Наставникът на Лудогорец Валдас Дамбраускас коментира равенството 1:1 с ЧФР Клуж в контролна среща.

"Получи се добър мач, повече минути за повече футболисти, особоно спрямо предишния двубой. Така е в приятелските срещи, възходи и падения с висока честота, сходно играхме с Клуж, и те имаха ситуации, и ние, имахме и още ситуации. Искам малко по-активна игра, когато нямаме топката", коментира той след равенството - 1:1.

Антон Узунов
36 снимки

"Трябва да търсим пролуките в отбраната на съперника с необходимото търпение, имахме ситуациите, основните принципи във футбоната игра е това, което ме интересува. В тактическо отношение трябва да надградят младите футболисти, които влязоха през второто полувреме. Харесвам това, което идва от школата на Лудогорец", добави той.

"В някои случай имаме нужда от гъвкавост, искаме да прогресираме в турнира, понякога трябва да насищаш, понякога трябва да се браниш, трябва да умеем да сменяме схемата на игра дори по 5 пъти на мач. Когато имаш добри футболисти никога не можеш да им се наситиш, искаш повече и повече. Десподов, гледаме към числата му, но той може още и още, той може да израсне още във футболната игра, а ние ще използваме качествата му", коментира още Дамбраускас.

"Ще бъдем готови за първия двубой от Шампионска лига, днес останах много доволен от отбора, не беше лесно, но в крайна сметка, още няколко тренировъчни сесии, след това мачове, и ще сме готови. Ще съберем най-много информация за този отбор", каза в заключение той.