Капитанът на Лудогорец Светослав Дяков бе много щастлив след успеха на „орлите” над Торпедо Кутаиси с 4:0, след което дойде поредното класиране на отбора в групите на Лига Европа.

„Не беше лесен мач, но го изиграхме по правилен начин. Този път вкарахме доста от положенията си и спечелихме заслужено. Торпедо е добър отбор, но не е на нашето ниво. Ранното попадение ни помогна, но и настройката ни преди мача бе солидна. Знаехме, че сме по-добрият отбор, а нашата цел бе влизане в групите. Бяхме спокойни и концентрирани и сме за пети път в последните шест години на групова фаза в Европа”, бяха първите думи на халфът пред DIEMA SPORT.

„Всяко едно влизане е много ценно и сладко. Дано ни се паднат силни отбори, с които да мерим сили. Европейските вечери са нещо много хубаво, а ние ги търсим и искаме. Това са мачовете, които показват качествата на един футболист, заради това сме много щастливи.Иска ми се да кажа, че играем добре навсякъде, но не е така. Особено, като играем в Европа, трудно превключваме в Първа лига. Вече изоставаме, а не бива да е така. Вече сме по-спокойни и ще заработим на обороти в България и ще видите познатия Лудогорец”, продължи Дяков.

„Искаме да продължим с доброто представяне и да прескочим групите. Които и да са съперниците, те ще са качествени тимове. Целта е една – излизане от груповата фаза. Няма да живуркаме там и да изиграем просто шест мача. Дано имаме късмет в тези срещи, тъй като те се решават в малките елементи”.

„Нормално е да не може от първата седмица да вникнем във философията на треньора. Постепенно реализираме идеите му и смятам, че играем добре във всяка една линия. Пожелавам успех на националния отбор на България и съм фен на националния отбор”, завърши Светослав Дяков.