Шампионът на България Лудогорец се класира с лекота за плейофния кръг в Лига Европа, след като постигна втора поредна победа над първенеца на Уелс Дъ Ню Сейнтс. След като преди седмица спечелиха с 5:0 в Разград, сега футболистите на Стойчо Стоев надиграха съперника си с 4:0 и с общ резултат 9:0 продължават в следващия етап. Там техен съперник ще бъде словенският Марибор.

Лудогорец започна мача на "Рейскорс Граунд" в Рексъм с осем различни играчи спрямо този преди седмица и логично темпото не бе много високо.

Първото добро положение за българския тим се откри пред новото попълнение Стефан Баджи, който в десетата минута стреля покрай вратата от близка дистанция.

Открилият се шанс пред "орлите" не доведе до серия опасности пред вратата на Дъ Ню Сейнтс и в следващите минути играта бе доста скучна.

Така се стигна до 36-ата минута, в която Лудогорец все пак откри резултата чрез Якуб Шверчок. Полякът получи топката в близост до границата на наказателното поле и с плътен нисък удар октри.

Шест минути по-късно Джоди Лукоки вкара за 2:0 след грешка в отбраната на уелсците.

През второто полувреме темпото на игра продължи да бъде много ниско. Лудогорец имаше още няколко добри възможности за нови голове и такива паднаха в последния четвърт час. В 77-мата минута Швиерчок бе точен с глава за 3:0, а в добавеното време Дан Битон с майсторски удар намери горния десен ъгъл на вратата на "светците" за крайното 4:0.

Следващият мач на Лудогорец в Европа е идната седмица у дома срещу Марибор.