Наставникът на Милан Дженаро Гатузо се изказа ласкаво за Лудогорец след победата с 3:0 насред Разград. Той анализира какви са били причините да се стигне до толкова убедителен успех в полза на "росонерите". 

"Не бих каза, че бяхме много по-добри от Лудогорец, те ни пресираха дълбоко в нашата половина, особено в началото. Ние обаче бяхме внимателни и съсредоточени, което ни позволи да използваме възможностите си и да спечелим мача", заяви Гатузо и продължи с анализа. 

"Мачовете от Европа винаги са били и винаги ще бъдат по-различни. В първите минути правехме много грешки, знаехме, че Лудогорец е много бърз отбор, особено по фланговете и там бяхме насочили усилията си. Затова се опитахме да ги затворим и успяхме. Но не бива да позволяваме да играем така и в първенството срещу Сампдория." 

"В този отбор нямаме истински дузпаджии. Не е като да имаме Пипо Индзаги, както беше едно време", сподели още Гатузо и разкри дали има интрига за реванша другата седмица, въпреки убедителната преднина на тима му. 

"Реваншът е в четвъртък, но преди това имаме друг мач. Но въпреки резултата не можем да мислим, че двубоят решен, защото Лудогорец има много добри играчи и може да ни затрудни. Билия направи отличен мач, пресякохме пасовете им, отразихме възможностите им пред нашата врата", завърши треньорът на Милан.