Наставникът на Лудогорец Станислав Генчев бе видимо разочарован след завръщането на отбора от Лондон, където снощи „орлите“ претърпяха тежко поражение с 0:4 от водача във Висшата Лига Тотнъм Хотспър в мач от четвъртия кръг на груповата фаза в Лига Европа.

Според него отборът е бил силно повлиян от това, че 2 седмици не е тренирал, тъй като бе връхлетян от коронавируса и физически играчите са били отпаднали заради липсата на игрова практика.

Антон Узунов
100 снимки

„Нито от резултата, нито от играта сме доволни. Единственото позитивно нещо е, че след 20 дни отново играхме мач и то срещу доста сериозен съперник. Поне да си върнем част от формата. Да се подготвим за оставащите 7 двубоя до края на годината“, заяви той.

За схемата с трима централни бранители:

„Специално за Тотнъм бе подготвено това нещо, тъй като в предния мач в Разград доста от положенията бяха създадени точно през центъра на защитата. Това е отбор, който обича да комбинира през централната част. Видяхте и няколко дни по-рано срещу Манчестър Сити вкараха подобен гол. Затова искахме да имаме по-голяма сигурност в центъра, но въпреки всичко допуснахме доста слабости“, призна Генчев.

„Опитвахме се да вкарваме по-свежи хора, тъй като доста отпаднаха физически. Имахме само петима, които бяха тренирали нормално. 14 дни не са водили тренировки, логично е да отпаднат и да бъдат сменени. Първо да ги предпазим от контузии и другото, да вкараме по-свежи, които да се включат и да помогнат на останалите си колеги“, продължи треньорът.

„В Европа всеки един мач е важен. Носи престиж на клуба, точки. Трябва да подходим изключително сериозно и да търсим максимума", допълни специалистът.

„Надяваме се съвсем скоро да разчитаме на Алекс Сантана и Сисиньо, но най-вероятно ще стане след няколко дни, не сега", разкри наставникът.

За сгъстения график от срещи:

„В рамките на 25 дни имаме да изиграем 8 мача. Програмата е натоварена, но ние сме свикнали на такъв цикъл. По-важното е всички да са здрави, да няма контузени", завърши изказването си Станислав Генчев.