Наставникът на Лудогорец Димитър Димитров-Херо беше изключително щастлив след равенството 1:1 с Хофенхайм, което класира тима му напред в Лига Европа. Според него, при тегленето на жребия всички са определяли шампионите за аутсайдери, но те заслужено продължават напред. 

"Емоционално изживях този мач. Искам да се върна малко назад при жребия, паднахме се в коварна група, всички ни слагаха като аутсайдери. Но ние доказахме, че сме отбор и съм щастлив. Да, днес беше тежко, особено след червения картон. Но с цялостното ни участие, заслужено се класираме напред", заяви Херо и продължи с анализа. 

"Домакините имаха едно положение преди почивката, даже не беше чисто, но ни вкараха от него. Втората част при този негативен резултат трябваше да рискувам, до 55-та минута имахме няколко тежки момента, но ние бяхме длъжни да рискуваме и да вкараме гол", сподели специалистът и отказа да обвинява реферите. 

"Не мога да коментирам съдийството, убеден съм, че и да е имало грешки, то те не са били тенденциозни. Дори и да е сгрешил реферът някъде, не е ощетил никой от двата отбора нарочно", заяви още Димитров и даде рецептата за успешния изход на мача. 

"Хофенхайм е много силен с подаванията си в центъра, ние се опитахме да им затворим зоните. Щяхме да имаме още ситуации напред, ако не бяхме получили този гол. Но на фона на цялостното ни представяне, заслужено продължаваме напред."

“Тежък мач. Независимо от това с какъв състав излязоха Лудогорец, аз ви казах, че всички футболисти при тях са с възможности. За огромно съжаление допуснахме гол при една ситуация, при която имахме числено преимущество – пет на двама”, каза още Херо.

“През второто полувреме трябваше да рискуваме с включването на още един наападател.  Тогава пък се открихме и между 45-ата и 55-ата минута отборът на Хофенхайм пропусна да ни отбележи втори гол. След това нашият тим взе инициативата. Имахме ситуации и за късмет успяхме да отбележим гол.”

“След червения картон на Кешеру трябваше да се затворим. За щастие успяхме да задържим този резултат."

“Подходихме срещу Хофенхайм по същия начин, по който подходихме към тях и в Разград. Допуснахме гол през първото полувреме, без домакините да имат реални голови възможности.”

“Допуснахме грешки. Напрежението беше изключително голямо върху нашия отбор. Хофенхайм нямаше за какво да играе. Играеха единствено за своя престиж.  Все пак не забравяйте, че ние отстранихме два отбора като Хофенхайм и Истанбул Башакшехир, които са в пъти повече като бюджет, възможности, като първенства. Това нещо трябва да се отчете. Футболистите заслужават адмирации за това, което направиха в днешния мач", завърши треньорът на Лудогорец.