Отборът на Лудогорец пристигна в Израел днес и провокира интереса на медиите в страната. Пред камерите застанаха изпълнителният директор на клуба Ангел Петричев, старши треньорът Георги Дерменджиев и добре познатият от престоя си в Апоел Тел Авив - Лукас Саша. И тримата се обединиха около мнението, че към момента шансовете за двата отбора са 50 на 50.

Адска жега посрещна Лудогорец в Беершеба

Един от най-добрите и опитни футболисти в Апоел Беер Шева -  Бен Сахар пропуска мачовете с Лудогорец в третия квалификационен кръг на Шампионската лига, тъй като има травма в коляното. За радост на 28-годишния нападател Бен Сахар обаче до операция на коляното няма да се стигне.

27-годишният Сахар се прибра в израелското първенство и подписа с Апоел Беер Шева след периоди в Челси, Еспаньол, Херта Берлин и холандския Вилем II.

Новото попълнение от Чехия - нападателят Томаш Пекхарт, който преди ден се присъедини към отбора от АЕК Атина, все още не се знае дали ще бъде включен в групата за сряда или ще се разчита на него за реванша приоритетно. Пекхарт има 12 гола в 32 мача миналата година в гръцкото първенство, а сега се обвърза за пет години.

Познат за Лудогорец рефер ще надува свирката срещу Апоел

Също така проблеми има с друго ново попълнение - испанският нападател Исаак Куенка от Гранада, който е контузен, както и с Елианив Барда, който е под въпрос. При Куенка рехабилитацията продължава, но едва ли ще бъде готов и за двата мача.

Надуват балона на Апоел, Лудогорец не е чак такава класа

"Лудогорец е много силен отбор в офанзивен план", е мнението на треньора Барак Бахар, цитиран от сайта Sport5. "Изгледахме доста видеозаписи на Лудогорец и сме наясно с техните силни и слаби страни", добави той./БТА