Капитанът на Виктория Пилзен Лукаш Калвах съжалява за пропуснатите шансове при нулевото равенство с Лудогорец в Лига Европа.  Дефанзивният полузащитник счита, че чешкият тим е доминирал, но пропуски са го лишили от трите точки. 

"Може би ни липсва повече спокойствие в последната третина, да изиграем правилно ситуацията и да завършим с точен удар към вратата. Имахме шансове, Вашулин удари греда. Мисля, че загубихме две точки. Смятам, че показахме добро отборно представяне, натискахме съперника горе-долу през целия мач и освен дузпата не му позволихме да създаде нищо опасно пред нашата врата. За съжаление не успяхме да вкараме“, съжали Калвах.

Той похвали вратаря на домакините Мартин Йедличка, който улови дузпата на Якуб Пьотровски в 52-ата минута. 

"Това беше страхотно. Помогна ни много, ще помогне и на него лично в следващите мачове“, коментира Калвах.

Той отбеляза и първия мач като титуляр за 16-годишния Иржи Панош, който беше заменен след първото полувреме заради контузия. 

"Той започна много добре. Ние знаем какъв потенциал има. Просто трябва да го поддържаме. Той е технически добре и бърз с топката. Днес се справяше добре. За съжаление трябваше да напусне, надявам се да се оправи“, добави Калвах./ БТА