Техническият директор на Лудогорец Козмин Моци даде интервю за предаването „Домът на футбола“ по DIEMA SPORT. Румънецът сподели, че в момента реазградчани не търсят нов треньор и Станислав Генчев получава пълното доверие на ръководството.

“Всички чакаме Лудогорец да изиграе още един запомнящ се мач в евротурнирите. Аз съм сигурен в момчетата, че могат да направят голям мач и да вземем трите точки. Лудогорец винаги играе за трите точки. В този момент Брага са най-добрият отбор в нашата група. Има много добри футболисти с качества. Сигурен съм, че ни чака много тежък мач, но имам доверие в нашите футболисти и могат да спечелят всичките точки“, заяви Моци.

„Не можем да казваме, че сме фаворити за първото място, но с една победа ще се доближим. Ако не можем да победим, шансовете ни са по-малки. Трябва да си мислим, че през тази година има възможност и от третото място да продължиш. Необходимо е да сме умни и да излезем утре само с мисъл за победа“, добави още той.

„Ако гледаме последните мачове, постоянно вкарваме голове. Но не можем да не видим, че ни липсват трима от най-добрите ни футболисти – Антон Недялков, Каули Оливейра и Вандерсон. Нормално е в атака да е по-тежко. Но имаме много играчи, на които им трябва малко повече време. Притежаваме и много млади талантливи футболисти. Мисля, че в скоро време ще сме много добре. Както винаги излизаме да играем футбол. Няма как да се защитаваме 90 минути и да чакаме отпред да се случи каквото стане. Не трябва да сме страхливи утре“, каза румънецът.

„Уволнението на Дамбраускас беше преди мача с Левски. Не говорим само за резултатите, а знаете, че при нас най-важното е да играем добър футбол и беше важно да се започне с друг треньор. От девет години съм тук и мисля, че за нашите фенове е важно да харесват играта, а не да имаш резултати след слаба игра. Имах много разговори с Валдас, които няма да споделя. Знае нашето мнение и причината да не е треньор на Лудогорец. Познавам Станислав от девет години и знам, че е умен и добър футболист. Още от първия ден, когато дойде като помощник на Стойчо Стоев знаем, че има потенциал да стане голям треньор. Сега е неговият шанс и всичко зависи от него“, заяви Моци.

„В този момент не търсим друг треньор и нямаме друга опция. Подкрепяме Станислав Генчев. Мисля като Валдас в тази гледна точка и мисля, че сега е неговият момент. Готов е. Затова сме взели решение да не търсим друг треньор“, добави още той.

„От последните два мача виждам друг Лудогорец. Повече ми харесва играта, отколкото играта. След втория гол на Левски бяхме сигурни, че ще спечелим този мач. Играем красив и атакуващ футбол. Мисля, че можем да продължим така, дори и да си вдигнем още нивото. Знаем, че всяка година ЦСКА ще е конкурент, но гледаме да си спечелим всеки мач. Те са свършили много добра работа и са добър отбор, но съм убеден, че в края на сезона пак ние ще сме шампиони“, каза бившият защитник на Лудогорец.

„Няма да е лесно, но пак ще сме шампиони. Имаме в съблекалнята най-добрите футболисти в България. Да, имаме нужда от време, защото са нови и млади момчета, на които им е необходимо да играят повече заедно. Сигурен съм, че от ден на ден отборът ще върви нагоре. Нормално е всеки да иска да се бори за първото място. Всеки иска в края на сезона да е първи. Стойчо Младенов е добър треньор, но не искам да коментирам думите му. В този момент Левски не е в най-добрата си форма. Но аз искам те да станат на нашето ниво, както и ЦСКА, за да се борим за първото място и да има по-голяма конкуренция. Сините има добър треньор и добри млади футболисти. Очаквам скоро да си вдигнат нивото“, каза Моци.

„Трябва да гледаме мач за мач. Утре е най-важният, а след това ще мислим за другите. Мисля, че момчетата ще дадат всичко от себе си и ще вземем трите точки. В този момент нямаме оферта за Кирил Десподов. Не е отворен трансферния прозорец. Взех решението да се откажа още февруари и имах късмет да работя с много големи професионалисти тук. Много ми помогнаха, защото не съм правил такива неща. И аз като отбора чакам още повече да си вдигна нивото“, добави още той.