Легендата на ЦСКА Радослав Здравков бе потърсен от авторитетната португалска медия „А Бола“ преди днешната среща между Лудогорец и Брага. Както е известно, настоящият директор на ЦСКА 1948 работи в Разград, като бе наставник на дублиращия тим на „орлите“, а освен това е играл за Брага през сезон 1989/90. Когато Ради пристига в Брага, Карлос Карвалял, настоящият треньор на „войните от мината“, вече е напуснал отбора, за който играе от 1986 до 1988 г.

„Познавам много добре работата на Карвалял, един от добрите треньори в Португалия. Не играхме заедно, но знам, че и той ме познава. Жалко, че не мога да го видя, в София съм, далеч е от Разград!”, казва Ради пред „А Бола“.

Здравков, който е истинска легенда в Португалия, е играл с Жоао Марио, помощник на Брага към днешна дата. „За съжаление помня добре само Лаурета (б.р. - легендарен ляв бек на Брага), който ми стана приятел“, добавя директорът в ЦСКА 1948.

Здравков коментира и моментното състояние на Лудогорец.

„Не е тайна: те не са в добра форма. Наскоро смениха треньора си и се борят да се подобрят. Станислав Генчев, който беше заместник, ще остане до края на сезона. Това се е случвало и друг път. Просто играта на отбора не е това, което имат като очаквания шефовете и феновете“, добавя Здравков. За финал все пак той предупреди Брага да внимават, защото в Разград има класни изпълнители.

„Европейските резултати не бяха добри, но те са отбор, който може да реагира, защото имат добри играчи. Всичко може да се случи“, каза още Здравков.

Още новини - четете в днешния брой на "Мач Телеграф"