Тази вечер шампионът и носител на Суперкупата на България Лудогорец излиза срещу втория си съперник в предварителните кръгове на Шампионска лига. Двубоят е от 21:00 часа и ще може да го следите с Gong.bg, както и пряко в ефира на DIEMA SPORT 3.

Съперник на българите е словенският Мура. В първия кръг Лудогорец отстрани беларуския Шахтьор (Солигорск) след две победи с по 1:0 у дома и на неутралния терен в Белград. 

Антон Узунов
36 снимки

Тази вечер възпитаниците на треньора Валдас Дамбраускас ще се опитат да вземат добър резултат срещу словенския първенец, който да улесни задачата им преди реванша след седмица. 

Залогът е висок, защото елиминирането на Мура ще гарантира на Лудогорец минимум достигане до групите на новия турнир на УЕФА Лига на конференциите. 

Мура елиминира на старта северномакедонския Шкендия след победи с 1:0 и 5:0. На старта на словенското първенство Мура загуби лошо, но излезе без част от звездите си, които бяха запазени за сблъсъка с “орлите”. Очаква се треньорът Анте Шимунджа да пусне от първата минута Лука Бобичанец, Михал Клепач, Хорват и Коус. 

Лудогорец излиза в отлично настроение срещу Мура, след като спечели Суперкупата след убедителен успех с 4:0 над ЦСКА като спечели трофея с много красива игра.

Очаква се треньорът Дамбраускас да заложи на тактиката от реванша срещу Шахтьор - владеене на топката и изчакване на шанс за контраатака. На върха на атаката на Лудогорец ще е Пиерос Сотириу, след като Клаудиу Кешерю не беше картотекиран. Защитата пред вратаря Кахлина ще е съставена от карето Икоко, Пластун, Вердон и Недялков. Пред Валдас Дамбраускас има една дилема. Тя е свързана с това дали да заложи на Вандерсон от първата минута или на Текпетей. 

Вероятни състави: 

Мура: Обрадович, Карничник, Марушко, Горенц, Коус, Коутер, Бобичанец, Хорват, Щурм, Клепач, Ципот 

Лудогорец: Кахлина, Недялков, Вердон, Пластун, Икоко, Баджи, Гонсалвеш, Вандерсон, Каули, Десподов, Сотириу

Съдия: Харим Осмерс (Гер)